donderdag 25 september 2014

SP TOMATENOORLOG

Een digitale fotocompositie van Petrus

Niet te beschrijven wreedheid

'
'Door het martelen en het in het openbaar executeren, wordt opnieuw het beruchte imago van IS bevestigt. Het is een combinatie van haat, nihilisme en wreedheid, maar ook het compleet negeren van menselijk fatsoen', reageert VN-gezant Nickolay Mladenov. 'IS richt zich herhaaldelijk op de zwakken en weerlozen met een niet te beschrijven wreedheid en lafheid. Ze veroorzaken ondoorgrondelijk lijden onder alle Irakezen, ongeacht hun geslacht, leeftijd, religie, of etniciteit.'

Volgens het Centrum voor Mensenrechten in de Golf zette Al-Nuaimi zich in voor de rechten van gevangenen en armoedebestrijding. Ze werd veroordeeld door een door IS opgerichte islamitische rechtbank. IS heeft Mosul, de op een na grootste stad van Irak, sinds juni in handen.

De Volkskrant, 25 september 2014

2 opmerkingen:

  1. Mee eens. Snap niet waarom ook Partij voor de Dieren tegen is. Doet mij toch wel overwegen volgende keer anders te gaan stemmen, mocht ik geen goede uitleg vernemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de door jou aangegeven link bezocht. Het lijkt me een heel onbetrouwbare bron als het al niet een propagandablog voor Rusland is. Jammer van je tijd om die te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen